вівторок, 26 червня 2012 р.

Чапаті - індійський хліб по-африканськи

Гугл підказав мені, що чапаті, це індійський вид хлібу. І як підказує капітан очевидність, тут вона набула популярності, завдяки індусам які переплили індійський океан в пошуках пригод :)
Приготування та інгридієнти прості та доступні. Сюди можна додавати різні штуки за смаком, але основа це: цибуля, морква, перець солодкий, мука, вода, сіль, ніби все.
Перші чапаті вийшли не такі м'які (можливо через олію, яку ми додавали в тісто і яка при смаженні зробила своє діло), які би мали бути, але на смак дуже навіть ок. Інгридієнти накидаються на око (не буквально, принаймні не на своє!).

1. Рубаємо дуже мілко перець (на фото немає, значить забули), моркву і цибулю (в моєму випадку ще був часник)















2. Кидаємо все в одну миску і додаємо води.















3. Додаємо муку, мішаємо і досипаємо в процесі ще, доки тісто не буде сильно прилипати до пальців.  По ідеї, можна сміло додавати сметану, молоко (я додавав, але трошки на перший раз), йогурт, яйце, що зробить наші чапаті м'якішими.





4. Далі ділимо цей кавалок на м'ячики, десь в півтора рази більші за м'ячик від гольфу (так як в гольф нас грає кожен, то має знати:) Розминаємо руками на гладкій поверхні злегка притрушеній мукою, допомаємо  собі качалкою. Розмір підганяємо під розмір пательні. 

5. Далі смажимо - олію на сковорідку, добре розігріти (як на оладки). Кидаємо наш піддослідний матеріал на олію, смажимо з однієї сторони, змащуємо трохи олією ще не смажену сторону і перевертаємо.



Чапаті можна їсти просто так, завертати щось в середину, змащувати чимось здібним, etc. А можна зробити місцевий rolex (вуличний фаст фуд) - засмажити 1-2-3 яйця на сковорідці, зняти обережно суцільним пляцком та покласти на чапаті. Варто ще додати нарізані свіжі помідори на це все (за смаком). Закрутити трубочкою. 
Смачного :)

2 коментарі: